Business

Hoeveel kosten bosbranden de economie van Californië echt?

Door Grace Gedye

CalMatters

Geen enkele structuur verbrand in de stad South Lake Tahoe. En toch kostte de dreiging van de snel naderende Caldor Fire de omgeving van El Dorado County tientallen miljoenen {{dollars}}, zo niet meer.

In South Lake Tahoe voelde Domi Chavarria, mede-eigenaar van Verde Mexican Rotisserie, de verwoesting van de Caldor Fire nog voordat de stad in augustus werd geëvacueerd. Rook had de stad bedekt en de toeristen waren grotendeels vertrokken. Toen de evacuatiebevelen kwamen, was Verde gevuld met voedsel, dat bijna allemaal slecht ging gedurende de meer dan twee weken dat het restaurant uiteindelijk gesloten bleef. Produceren verwelkt; eiwitten gingen slecht; bereide sauzen konden niet worden gebruikt.

“Al dat spul, niets daarvan is gemaakt tot de laatste weken – het is allemaal gemaakt van de laatste dagen”, zegt Chavarria. Hij schat dat de verloren inventaris tussen de $ 10.000 en $ 13.000 waard was. Niets daarvan werd gedekt door zijn verzekering.

Verliezen zoals die van Chavarria lopen op tot minstens $ 50,3 miljoen aan verloren economische activiteit voor El Dorado County, volgens een eerste schatting gedeeld met CalMatters.

Het kennen van de werkelijke kosten van bosbranden zou kunnen leiden tot ambitieuzere maatregelen van zowel de overheid als de particuliere sector, zeggen specialists. Door bijvoorbeeld de kosten systematisch over meerdere jaren te volgen, kunnen beleidsmakers erachter komen welke strategieën voor brandpreventie en -beperking het meest kosteneffectief zijn.

Maar op dit second heeft Californië een onvolledig begrip van hoeveel bosbranden de staat elk jaar kosten.

De kosten van bedrijfsverstoring, de kosten van schade aan onverzekerde huizen, de kosten van schade aan het ecosysteem en de kosten van secundaire gezondheidseffecten – zoals die veroorzaakt door bosbrandrook – worden niet bijgehouden.

Op dit second hebben we geen volledig beeld van de economische schade die bosbranden elk jaar aanrichten, volgens Teresa Feo, senior science officer bij de California Council on Science and Know-how en hoofdauteur van een 2020 rapport van de raad over de kosten van bosbranden in Californië.

“Er is geen systematische trackinginspanning over de hele staat om deze kosten te achterhalen”, zegt Feo. Ze zei dat het slechts ongeveer een maand duurde om de vraag te doorgronden om te beseffen: “Oh nee, je kunt geen nummer bedenken, dit is eigenlijk onmogelijk met de bestaande gegevens.”

De staat volgt of schat de kosten van bosbranden niet op een manier die regelmatig de kosten voor de volksgezondheid of ecologische schade verklaart, bevestigt Heather Williams, directeur communicatie van het California Pure Property Firm. “Dat zou altijd een bewegend doelwit zijn, omdat gezondheidseffecten jaren later kunnen optreden. Maar als er meer onderzoek wordt gefinancierd, is dit misschien meer haalbaar om de staat te helpen de economische en ecologische gevolgen beter te begrijpen, zodat we op wetenschap gebaseerde, geïnformeerde beleidsbeslissingen kunnen blijven nemen’, schreef Williams in een e-mail.

De verschillende kosten van bosbranden

De eerste analyse van de economische affect van de Caldor Fire werd opgesteld door Tom Harris, een econoom aan de Universiteit van Nevada, Reno, voor het Tahoe Prosperity Center, een organisatie voor economische ontwikkeling voor het Lake Tahoe Basin. Het schat de gecombineerde verliezen van El Dorado en Douglas County in Nevada op $ 93 miljoen. En, zegt Harris, die voorlopige schatting is laag: de verliezen in sectoren als huurwoningen of recreatiebedrijven zijn niet meegerekend. Het omvat evenmin de verloren economische activiteit die wordt veroorzaakt door bewoners die evacueren, en houdt geen rekening met de gezondheidskosten die gepaard gaan met blootstelling aan natuurbrandrook.

Sommige kosten zijn directer – bijvoorbeeld de kosten van het bedorven voedsel van Chavarria en het feit dat de mannequin plaatsvond tijdens het Labor Day-weekend.

“Dat is geen traag weekend in Tahoe”, zegt Chavarria. Toerisme is ongeveer 63 procent van de economie van het Tahoe-bekken, volgens a 2018-rapport van Tahoe Prosperity Center.

Tussen de vertraging van de activiteiten door rook en de evacuatie verloor Verde enkele weken aan inkomsten. Chavarria zegt dat een maand verkoop voor het restaurant meer dan $ 100.000 is. De werknemers van Verde kregen ook geen salaris gedurende de twee weken dat het restaurant gesloten was.

Nicole Smith, mede-oprichter en taproommanager van South Lake Brewing Agency, zei dat haar bedrijf het beter deed dan velen, deels omdat geen van het bier slecht ging. Maar tussen het verlies van verkoop in de eigen taproom van het bedrijf en het bier dat het aan andere lokale bedrijven verkoopt, verloor de brouwerij ergens tussen de $ 30.000 en $ 50.000 aan inkomsten tijdens de evacuatie, schat Smith.

Naast verloren zaken zijn sommige cijfers gemakkelijker large te pinnen, zoals het bedrag dat Cal Fire uitgeeft aan brandbestrijding.

Maar de staat volgt bijvoorbeeld niet systematisch sterfgevallen en gezondheidsproblemen die verband houden met blootstelling aan natuurbrandrook. De kosten van rook zijn misschien wel de grootste kosten die we missen, zegt Feo. Een studie geproduceerd door onderzoekers en academici van de volksgezondheidsafdeling volgden het gebruik van Medi-Cal-diensten tijdens het herfstbrandseizoen van 2007 in San Diego. Het bleek dat tijdens de piekperiode van de mannequin het bezoek aan de spoedeisende hulp voor aandoeningen aan de luchtwegen met 34% toenam en het aantal bezoeken voor astma met 113%. Vooral zorgwekkend was een toename van 136% in het aantal bezoeken aan de eerste hulp voor kinderen van vier jaar en jonger voor astma. Die bevinding, schreven de auteurs, “is reden tot bijzondere bezorgdheid vanwege het potentieel voor langdurige schade aan de longontwikkeling van kinderen.”

Een systematische poging om de effecten van natuurbranden op te sporen zou bijzonder ingrijpend zijn, zegt Feo, omdat het zo ver buiten de locatie van de mannequin reikt. In 2018 verstopte rook van het kampvuur bijvoorbeeld San Francisco, een stad meer dan 100 mijl afstand. Als je cijfers kunt geven over de affect van rook in de hele staat, “wie wordt getroffen door de mannequin verandert plotseling heel drastisch, en dus wie profiteert van de preventie en mitigatie verandert”, zei ze.

Verschillende benaderingen van gegevens

De huidige benadering voor het beoordelen van de nasleep van bosbranden is een mengelmoes van onderzoek naar verschillende aspecten die niet door één instantie wordt geleid.

Een paar inspanningen voor het verzamelen van gegevens omvatten:

— De California Air Property Board financiert een onderzoek naar de gezondheidseffecten van rook door bosbranden over de gehele staat voor 2017, 2018 en 2020, dat over drie of vier jaar gereed zal zijn;

— Het bestuur financiert ook een onderzoek naar verloren werkdagen door natuurbrandrook, dat over een paar jaar klaar zal zijn;

— Cal Fire verhoogt ook de financiering voor onderzoek naar bosgezondheid;

— Het Ministerie van Verzekeringen maakt een tabel van de schade aan verzekerde huizen voor enkele grote bosbranden, maar houdt niet elk jaar de schade van alle bosbranden bij;

— En een verscheidenheid aan academische analysis.

Academisch onderzoek naar de kosten van natuurbranden komt meestal enkele jaren later uit, en verschillende onderzoeken richten zich op verschillende branden met verschillende methodologieën. Dat maakt het moeilijk om de bevindingen te vergelijken, of de kosten in de tijd te volgen.

Deze onderzoeken worden ook uitgevoerd op basis van de interesses van de specifieke onderzoeker, zegt Louise Comfort, een professor aan de Universiteit van Pittsburgh en een faculteitsfiliaal van het Centre for Knowledge Know-how Evaluation throughout the Curiosity of Society Protection Lab van UC Berkeley. “Dat geeft ons geen alomvattend beeld”, zegt Comfort. Ze dankt een UC-systeem brede inspanning om de gevolgen van bosbranden bestuderen als een stap in de goede richting, maar zegt dat de resultaten nog steeds niet op een gestandaardiseerde manier binnenkomen.

De staat is mogelijk in de beste positie om het voortouw te nemen bij het volgen van de economische affect van bosbranden. “Het enige dat ons een alomvattend beeld zou geven, is als de staat echt zou zeggen: ‘We willen dit soort informatie’, zegt Comfort. Maar de overheidsinstanties moeten het niet alleen doen, zegt ze, ze moeten specialists in het universitaire systeem inschakelen.

Zonder de gehele staat, systematisch gepubliceerde cijfers, is het moeilijker om te vergelijken hoe verschillende regio’s te maken hebben met bosbranden, of om de kosteneffectiviteit van verschillende strategieën voor natuurbrandpreventie te beoordelen. En het kan een grotere uitdaging zijn om uitgaven aan dure, maar niettemin kosteneffectieve mitigatie- of preventieprogramma’s te rechtvaardigen.

Dat is een vraag die opkomt als we het hebben over het uitgeven van belastinggeld, zei Feo.

Hoewel de kosten van natuurbranden niet worden bijgehouden, zijn er enkele academische onderzoeken die proberen die kosten te schatten en verbijsterende cijfers opleveren. In 2020 bestudeerde een workers van onderzoekers bijvoorbeeld de landelijke affect van het bosbrandseizoen in Californië in 2018 en schatte dat de economische schade in totaal $ 148,5 miljard bedroeg.

De studie, gepubliceerd in Natuur Duurzaamheid, gevangen directe kapitaalkosten, zoals het afbranden van gebouwen; gezondheidskosten, inclusief kosten die verband houden met blootstelling aan luchtverontreiniging; en indirecte verliezen zoals de economische verstoring van verloren werkuren, evenals verstoring van regionale en nationale toeleveringsketens.

De kosten die in die studie zijn geïdentificeerd, zijn hoger dan die van een ramp in de VS tussen de terroristische aanslagen van 9/11 in 2001 en de aanhoudende COVID-19-pandemie, met uitzondering van de orkaan Katrina, zegt Adam Rose, een onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Zuid-Californië en een educated in energie- en milieueconomie.

Rose zei dat een gestandaardiseerde methode voor het beoordelen van de totale kosten van natuurbranden moet worden vastgesteld en regelmatig moet worden toegepast – en het moet er een zijn die relatief snel kan worden geïmplementeerd, in tegenstelling tot enkele jaren na een mannequin. Dat zou een heel veld van onderzoekers in staat stellen om deze kosten te helpen volgen en hun bevindingen vergelijkbaar te maken. Deze cijfers helpen niet alleen om de politieke pleidooien voor door de overheid geleide inspanningen op het gebied van brandpreventie te maken, maar kunnen ook de particuliere sector aansporen tot actie op het gebied van brandpreventie.

Maar niet alle specialists zeiden dat het belangrijk is om de kosten van elk natuurbrandseizoen te meten. William Siembieda, emeritus hoogleraar aan Cal Poly in San Luis Obispo en senior lid van een Cal Poly-team dat verschillende plannen voor risicobeperking van de staat heeft opgesteld, zegt dat hij niet weet hoe beleidsmakers deze cijfers zouden gebruiken.

Wat volgens Siembieda nuttig zou zijn, is dat steden de economische affect van verschillende niveaus van brandschade kunnen modelleren. Wat zouden de kosten zijn als 5% van de stad zou afbranden? Wat als 10% of 20% verbrand?

Met die schattingen kunnen lokale functionarissen beslissen of ze bereid zijn om dat verlies op te eten, zich tegen het risico te verzekeren of andere strategieën na te streven.

Wat volgt er voor slachtoffers?

Sinds een paar weken heropenen inwoners en ondernemers van South Lake Tahoe hun consuming locations, winkels en avontuurlijke outfits, om de balans op te maken van wat er is gebeurd. Toen Lisa Schafer, mede-eigenaar van Wildwood Makers Market, terugkeerde naar de stad en voor het eerst naar haar winkel reed, voelde ze golven van verschillende emoties. Er was de angst waaraan ze had vastgehouden – dat haar geboorteplaats, haar huis en haar bedrijf allemaal tot een hel zouden branden. Er was de dankbaarheid die ze voelde voor het feit dat ze allemaal gespaard waren gebleven.

“Ik heb de hele rit gehuild”, zei ze.

Haar winkel, die sieraden, wanddecoratie, borduurpakketten en andere geschenken verkoopt, rook de eerste paar dagen terug naar rokerig. Het was geen aangename kampvuurgeur; “het rook naar beef jerky.”

De zaken werden niet meteen weer normaal; toeristen haastten zich niet terug naar het gebied. Alles bij elkaar verloor Shafer in september ongeveer 60% van de omzet. Haar verzekering dekt dat verlies van zaken niet.

Het is duidelijk, zegt ze, dat deze branden niet verdwijnen. Ze zei dat ze zou willen dat er een soort van automatische hulp was voor bedrijven en individuen die door de mannequin werden getroffen.

Uiteindelijk zal Wildwood Makers Market herstellen van het verlies van zaken, zei Schafer. Maar als er in de winter iets gebeurt dat het winkelseizoen voor de feestdagen verstoort, kan dat ‘catastrofaal’ zijn, zegt ze. “Nog één treffer zou niet goed voor ons zijn.”

CalMatters is een non-profit redactiekamer die zich inzet voor het uitleggen van de politiek en het beleid in Californië.

Bosbranden in Californië


Domi Chavarria poseerde voor een portret bij Verde Mexican Rotisserie in South Lake Tahoe. (Salgu Wissmath/CalMatters)

Domi Chavarria poseerde voor een portret bij Verde Mexican Rotisserie in South Lake Tahoe. (Salgu Wissmath/CalMatters)

Voedselvoorraad van de Verde Mexican Rotisserie moest worden weggegooid na een evacuatiebevel van twee weken vanwege de Caldor-brand in South Lake Tahoe. (Met dank aan Domi Chavarria)

Voedselvoorraad van de Verde Mexican Rotisserie moest worden weggegooid na een evacuatiebevel van twee weken vanwege de Caldor-brand in South Lake Tahoe. (Met dank aan Domi Chavarria)

https://community99.com/hoeveel-kosten-bosbranden-de-economie-van-californie-echt/ | Hoeveel kosten bosbranden de economie van Californië echt?

Source link

news7h

News7h: Update the world's latest breaking news online of the day, breaking news, politics, society today, international mainstream news .Updated news 24/7: Entertainment, Sports...at the World everyday world. Hot news, images, video clips that are updated quickly and reliably

Related Articles

Back to top button